Autor: Therese Wade, MSc

„Fiecare parte a corpului tău are propria sa conștiință și propriul suflet.” Aceste cuvinte transformatoare, rostite de o vindecătoare indigenă, au dat startul călătoriei mele în descoperirea capacităților extraordinare de vindecare a corpului uman.
Când am întâlnit această perspectivă, sufeream de dureri cronice severe. Mi-am imaginat cum integrez acest nou concept în practica mea de meditație zilnică. M-am gândit: Poate trupul meu să mă audă? Pot să vorbesc cu el și să obțin cooperarea lui în vindecarea acestei condiții?
În acea noapte, într-o stare profundă de meditație, m-am angajat într-o discuție intimă, din inimă, cu trupul meu, cu speranțe, dar neavând nicio idee la ce să mă aștept. După aproape o oră de comunicare focusată, s-a întâmplat ceva uimitor. Țesuturile mele au început să răspundă. Țesuturile conective au început să dea la o parte țesuturi cicatrizate. În timp ce acest răspuns continua, unul din mușchii gambei, care era paralizat în urma condiției neuropatologice – diagnosticat ca distrofie simpatică reflexă – a revenit la viață ca fiind electrizat.
Inima mea a început să bată pe măsură ce realizam că drumul meu spre eliberarea din condiția actuală a început, în sfârșit. Cu o bază fundamentală în acupunctură și Medicină Orientală, știam foarte bine cum este văzută și tratată durerea cronică în țara mea și m-am întrebat care sunt implicațiile acestui fenomen pentru toți cei care suferă. Pe măsură ce progresam, mi-am organizat abordarea într-un sistem pe care îl puteam preda clienților și mi-am schimbat focusarea profesională pe hipnoterapie.

wallpaperbetter.com_1920x1080

Când îmi instruiesc clienții, le explic că o practică regulată a meditației este necesară, pentru a antrena creierul să intre în frecvențe alfa și theta. În aceste stări, comunicarea între mintea conștientă și corpul fizic este îmbunătățită. Am aflat că în timpul comunicării sunt necesari trei pași pentru a dobândi cooperarea trupului:
– Abordează-ți trupul cu autentică compasiune, înțelegând că este format din celule conștiente ce eperimenteaza emoții
– Construiește încredere prin implicarea trupului într-o dscutie mentală pozitivă în legătură cu dorința ta pentru a colabora spre alinierea sa
– Permite schimbările în conversație folosind gânduri și cuvinte care evocă emoții spontane elevate
Din experiența mea personală, pașii de mai sus sunt necesari pentru obținerea unui răspuns dinamic de vindecare în trup. Am întâlnit recent, un set de factori foarte similari ce au fost descoperiți de cercetătorul Cleve Backster, care a petrecut 36 de ani în studierea biocomunicațiilor la plante, animale și celule umane. El se numește acești factori: Intenție, Armonizare (Ajustare) și Spontaneitate.
Backester, fot specialist în interogatorii pentru CIA, a scris de momentul ce l-a condus spre munca sa reală în ceastă lume, în cartea sa Percepție Primară. Momentul a fost într-o dimineață din februarie 1966 când a decis să își monitorizeze cu ajutorul poligrafului planta sa Dracaena Fragrans. A atașat electrozi la o frunză și a început să se gândească la metode de a induce o creștere în activitatea electrică a plantei. La oameni creșterea în activitatea electrică este asociată emoțiilor intense. Atunci, și-a imaginat cum dă foc frunzei care avea electrozi. În același moment în care ideea i-a trecut prin minte, poligraful a început să arate o reacție extremă în acea parte a plantei. Uimit, s-a îndreptat către biroul secretarei pentru a lua o cutie de chibrituri, reflectând asupra posibilității ca acea plantă să detecteze, cumva, forța intenției umane.

Când s-a întors cu chibriturile, planta arăta același nivel ridicat de reacție ce interfera cu urmărirea altor schimbări în diagramă. Backster a decis să „înlăture pericolul“ punând înapoi cutia de chibrituri pe birou. în acel moment diagrama a înregistrat o scădere a activității pe măsură ce planta părea să se calmeze. Când Beckster a încercat să repete aceleași rezultate prefăcându-se că o să ardă planta, nu a mai existat nicio reacție. Planta părea că simte diferența între o intenție reală și una artificială. În cele din urmă, a descoperit că plantele se conectează la cei care au grijă de ele inițial, răspunzând atât emoțiilor pozitive cât și emoțiilor negative cât și la întoarcerea lor după o perioadă de absență. Diagrama a arătat că plantele prioritizeaza emoțiile îngrijitorilor lor inițiali în fața emoțiilor celorlalți.

your-cells-are-listening-how-talking-to-your-body-can-help-you-heal-figure-1

Backster și-a extins ulterior studiul, incluzând teste asupra celulelor umane pentru a depista semne de conștiință. A colectat celule albe ale sângelui de la donatori umani, le-a atașat electrozi în eprubete și a înregistrat reacția celulelor când donatorii lor experimentau diverse stări emoționale. Spre exemplu, când o donatoare s-a forțat sa simtă o emoție, celulele nu au răspuns, însă când donatoarea a primit un telefon stresant de la fiica sa, celulele au reacționat semnificativ.
A observat că distanță părea irelevantă în astfel de experimente. Spre exemplu, un donator care își lăsase celulele spre testare în laborator, a ținut apoi un jurnat detaliat despre emoțiile stresante experimentate pe drumul spre casă, cum ar fi: ratarea intrării pe autostradă, așteptarea un timp îndelungat în aeroport și decolarea avionului. Mai târziu, comparând jurnalul său cu înregistrările diagramei s-au observat corelații între timpul în care s-a petrecut evenimentul stresant și reacțiile electrice ale celulelor sale. Diagrama a devenit tăcută din nou când donatorul a ajuns acasă și s-a dus se odihnească.

Aceste experimente au fost conduse folosind un echipament ce ecrana radiațiile electromagnetice-energia obișnuită în transmiterea informațiilor. Celulele s-au comportat ca și cum ecranarea nu era prezentă, sugerând că acest tip de comunicare este generat într-un câmp ce nu este încă identificat de știința convențională. Unii cercetători cred că avansarea fizicii cuantice ar putea să ne ghideze în înțelegerea acestui câmp care comunică intențiile emoționale între ființele aflate în viață.
Entanglarea cuantică, este un proces prin care două particule de materie ce au interacționat una cu cealaltă, se comportă că și cum sunt conectate chiar dacă sunt despărțite de multe mile. Când o schimbare energetică se produce în proprietățile unei particule (poziție, moment, viteză de rotație), se produc aceleași schimbări instant în cealaltă particulă aflată la distanță.
Acest fenomen științific și cercetările lui cleve Backster ne îndrumă spre conceptul culturii Estice despre Unitate ( Conștiință Unitiva). Culturile antice au înțeles că acesta interconectare este un câmp de energie universală ce susține viața în timp ce ghidează evoluția conștiinței în univers. Tehnicile de meditație folosite în practicile mele, aduc mintea în aliniament cu acest câmp. Energia acestui câmp este apoi focusată pe vindecarea fizică, prin intenția clară-dobândită prin mijloace de conversație ce evocă emoții spontane-și aliniază corpul fizic la mintea conștientă. Acesta metodă pe care eu o denumesc Antara (cuvântul sanskrit pentru interior), permite individului să experimenteze abilitatea creativă de vindecare generată de o colaborare între minte, trup și acest câmp energetic universal.

Sursa articolului: wakeup-world.com/ your-cells-are-listening

Website autor: http://antarahealingarts.com/

differences-between-plant-animal-cells_2083579bd95d5385